Klik op de titel in de agenda hieronder (bijv. ‘Kerkdienst | ds. Gert Jansen’) voor meer details. Om het aanzicht van de agenda te wijzigen, klik op Maand of Lijst.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zangavond: Zingen met Henk Jongerius

6 november, 20:00 - 21:30

Begin november staat van oudsher in het teken van gedenken en gedachtenisvieringen enerzijds en oogsten en oogstvieringen anderzijds. Een goede aanleiding om op 6 november 2024 een zangavond te organiseren rond de liederen van Henk Jongerius († 23 april 2024). Later in het voorjaar van 2025 komt er nog een tweede zangavond rond de liederen van Huub Oosterhuis († 9 april 2023). Beiden hebben naam gemaakt als liturgische vernieuwers allereerst in Katholieke kring, maar daarna zeker ook in Protestantse kring. Velen worden door hun liederen aangesproken.

De zangavond op 6 november staat vooral in het teken van zingen van liederen van Henk Jongerius: samen bekende liederen zingen en minder bekende liederen aanleren onder begeleiding van Trudi Boelee en een projectkoor. Daarnaast zal Gert Jansen, predikant uit Lathum-Giesbeek, met ons stil staan bij de inhoud van de liederen en de spirituele nalatenschap van Henk Jongerius. Naast inspiratie en bezinning is er natuurlijk ook gelegenheid voor onderlinge ontmoeting.

Online meevieren of terugkijken?
Klik hier
Liturgie:
Klik hier
Bijzonderheden:
Zangavond
Voorganger:
ds. Gert Jansen
Organist:
Remco Künne
Koor/Gemeentezang o.l.v.
Trudi Boelee

Gegevens

Datum:
6 november
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Kerk Lathum
Kerkstraat 8
Lathum, 6988 AG Nederland
+ Google Maps